ĐỀ THI HỌC KÌ 2 LỚP 8 MÔN TIẾNG ANH

     

Hệ thống kỹ năng và kiến thức Tiếng Anh lớp 8 học tập kì 2 giúp học sinh ôn luyện để đạt điểm cao trong bài thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 8. Mời các bạn cùng đón xem:


Hệ thống kiến thức và kỹ năng Tiếng Anh lớp 8 học kì 2

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo nên .....

Bạn đang xem: đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng anh

Đề khảo sát quality Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

Hệ thống kỹ năng và kiến thức Tiếng Anh lớp 8 học kì 2đề số 1

Choose the underlined word that has different pronunciation.

1. A. History

B. Hit

C. Tiger

D. Festival

2. A. Cooked

B. Washed

C. Learned

D. Stopped

Circle the best answer (A,B,C or D) lớn complete the sentences

1. ………………….help you? - Yes. Thank you.

A. Can you

B. Please

C. May I

D. How I

2. She grew up in England, so her …………… is English.

A. Mother tongue

B. Name language

C. Foreign language

D. Second language

3. He hates…………….up very much.

A. Wash

B. Washes

C. Washed

D. Washing

4. The ngân hàng closes at 3 p.m. If you arrive …………..3 p.m, it will be closed.

A. At

B. On

C. After

D. Before

5. He used to…………up late but now he gets up early.

A. Get

B. Gets

C. Getting

D. Got

6. I often learn ……………..my new words.

A. On heart

B. By heart

C. At heart

D. Aloud

7. The fairy……………..changed Little Pea’s rag into beautiful clothes.

A. Magical

B. Magically

C. Bad

D. Good

8. I got good grades for English và Physics,………..my Math result was poor.

A. But

B. So

C. Because

D. For

9. Mrs. Mai: Can you help me carry my bag? - An:……………………….

A. Yes. Thank you

B. Sure. I’ll help you.

C. Certainly

D. B và C are correct

10. My grandmother used to tell me the Lost Shoe. It was an old………………

A. Song

B. Name

C. Subject

D. Folktale

Read the letter. Then vày the requests.

Dear mom,

I"m very happy khổng lồ tell you that I"m going lớn join the Y & Y Green Group of my school.

The Green Group is holding an environment month. We are going to clean the banks of the lakes on weekends. We are going lớn plant trees và flowers in the school garden và water them every afternoon after class. We are planting young trees và plants to sell to other schools.

We hope that we can give more green màu sắc to the city & earn some money for our school Y&Y.

The program is very interesting and useful, isn"t it ?

I will tell you more about the group activities later.

Love,

Hoa

Choose True or false.

1. Hoa is going khổng lồ join the Y & Y Green Group of her school

2. The Green Group is holding a camping trip.

3. Hoa thinks the program is uninteresting

4. Hoa and her friends are planting young trees & plants to lớn sell lớn other schools.

5. They want khổng lồ earn money for themselves.

Answer the questions

1.What is the Green Group holding?

→ ...........................................................................................

2. What are they going to do on weekends?

→ ...........................................................................................

3. What are they going to vì chưng in the school garden?

→ .................................................................................................................................

4. Vị you want to join in these activities of the Y & Y Green Group of Hoa’s school?

→ ...........................................................................................

5. What vị you do to protect the environment?

→ ...........................................................................................

Rewrite the following sentences as requested.

1. Mr. Lam said: “ You should spend more time on learning English, Hoa” (change into reported speech)

→ ………………………………………….…………………………………………

2. Nam giới said: “ Can you help me vì chưng my exercise, Nga?” (change into reported speech)

→…………………………………………………..…………………………………

3. Bao studies very hard. He wants khổng lồ pass the exam.(combine sentences using “so as to”).

→ …………………………………………………………………………………….

Put the words or phrases in the correct order khổng lồ make sentences.

1. The/ could/ me/ you/ way/ the/ to/ market/ show/?

→ ………………..……………………………………………………………………

2. Love/ music/ to/ listening/ I/.

→ …………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

Choose the underlined word that has different pronunciation.

1 - C;

2 - C;

Circle the correct answer(A,B,C or D) to complete the sentences

1 - C;

2 - A;

3 - D;

4 - C;

5 - A;

6 - B;

7 - B;

8 - A;

9 - D;

10 - D;

True or false.

1 - T;

2 - F;

3 - F;

4 - T;

5 - F;

Answer the questions

1. The Green Group is holding an environment month.

Xem thêm: Hướng Dẫn Cách Bày Bánh Kẹo Sinh Nhật Đẹp, Top 9 Cách Bày Bánh Kẹo Sinh Nhật Đẹp

2. We are going to lớn clean the banks of the lakes on weekends.

3. We are going to plant trees & flowers in the school garden.

4, 5.(Students’answer)

Rewrite the following sentences as requested

1. Mr. Lam said Hoa should spend more time on learning English.

2. Phái mạnh asked Nga to help him bởi his exercise.

3. Bao studies very hard so as lớn pass the exam.

Put the words or phrases in the correct order lớn make sentences.

1. Could you show me the way to lớn the market?

2. I love listening khổng lồ music.

Phòng giáo dục và Đào tạo ra .....

Đề khảo sát quality Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

Hệ thống kỹ năng và kiến thức Tiếng Anh lớp 8 học tập kì 2 đề số 2

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1.

A. About

B. Around

C. Sound

D. Young

2.

A. Cover

B. Oven

C. Coffee

D. Company

3.

A. Plates

B. Cakes

C. Mates

D. Places

4.

A. Changed

B. Learned

C. Laughed

D. Arrived

II. Find the one choice that best completes the sentence:

1. A table with four chairs are ………….. Of the dining room.

A. In

B. The middle

C. In the middle

D. About

2. You ................... Brush your teeth twice a day.

A. Should

B. Can

C. Will

D. Have

3. Tim is a good student. He did very well in the first semester. His mother is ................... Him.

A. Sorry for

B. Sad

C. Proud of

D. Displeased

4. The new hotel __________ next year.

A. Is opened

B. Will be opened

C. Is opening

D. Opens

5. Would you mind .................. On the light?

A. Turn

B. To lớn turn

C. Turned

D. Turning

III. Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.2MS

Ha Long – bay of the Descending long – is very .....(25)..... With both Vietnamese và .....(26)..... Tourists. One of the .....(27)..... Of Ha Long is the Bay’s .....(28)..... Water and limestone mountains. The Bay’s water is clear .....(29)..... The spring & early summer. Upon arriving .....(30)..... Ha Long City, visitors will go along lớn Chay Beach. From the beach, visitors can hire .....(31)..... Và go out to the Bay. It is here that visitors will find some of Southeast Asia’s most .....(32)..... Sites. Dau Go Cave is one of the most beautiful .....(33)..... At Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid .....(34)..... Stakes to lớn beat the Mongols on Bach Dang River in 1288.

1.

A. Familiarly

B. Famous

C. Popular

D. Friendly

2.

A. Nation

B. Nationality

C. International

D. National

3.

A. Attractions

B. Places

C. Spaces

D. Sites

4.

A. Running

B. Noisy

C. Going

D. Calm

5.

A. When

B. During

C. As

D. While

6.

A. In

B. To lớn

C. On

D. At

7.

A. A boat

B. A ship

C. A ferry

D. A yacht

8.

A. Beautiful

B. Beautifully

C. Beautifulness

D. Beauty

9.

A. Places

B. Areas

C. Caves

D. Regions

10.

A. Wood

B. Wool

C. Wooden

D. Woolen

IV. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first

1. The Smiths have tidied the house for Tet.

→ The house ........................................................................................................

2. The last time he met her was in 2005.

→ He hasn"t...........................................................................................................

3. The young man said, “ I must go lớn Cairo tomorrow”.

Xem thêm: Học Tập Có Vai Trò Của Việc Học, Vai Trò Của Việc Học Tập

→ The young man.................................................................................................